Over Nightingales

klik om te vergroten

Nightingales heeft het sociaaleconomisch systeem dat Limburg drijft blootgelegd. Het model laat zien dat het succes van de regio afhankelijk is van een complex samenspel van factoren. Het systeem kan zowel omhoog als naar beneden draaien.

Allerlei personen en organisaties in Limburg draaien ieder aan andere ‘knoppen’ in hetzelfde systeem. Omdat niet iedereen zich dat altijd realiseert kan dit leiden tot gefragmenteerd beleid met negatieve gevolgen op lange termijn. Als je gelooft in de werking van het systeem, wordt ook de noodzaak tot samenspel evident. Met als gezamenlijk doel: zorgen dat alle activiteiten bijdragen aan de opwaartse spiraal.

De Nightingales Scenario’s hebben inzicht verschaft in de werking van het systeem. De Nightingales Futures Search brengt belanghebbenden bij elkaar om van inzicht naar actie te gaan.

Initiators

Nightingales is een initiatief van HIT Foundation, innovatieplatform voor arbeid en migratie.

  • De Nightingales scenario’s zijn in 2009 ontwikkeld onder leiding van scenario exprert Kees van der Heijden (Emeritus Professor, voorheen Shell).
  • De Nightingales Future Search wordt gefaciliteerd door Han Rakels van Kirin International en Hans Keijzer van Perspectivity, dialoogexpertisecentrum gericht op het oplossen van complexe sociale problemen.
  • De Future Search wordt gefinancierd door de Provincie Limburg en door de participanten zelf.

Meer informatie over de Nightingales scenario’s vindt u op hitfoundation.eu.